Procesiunea „Calea Luminii“ în Protopopiatul Moineşti

24 Aprilie 2022

Cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, în Protopopiatul Moineşti s-a desfășurat duminică, 24 aprilie 2022, cea de-a X-a ediţie a Procesiunii „Calea Luminii".

Sărbătoarea zilei a început cu săvârșirea Vecerniei din Duminica Paștilor, în Catedrala Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae din Moinești, de către părintele protopop Costel Mareș, alături de preoții din Cercul pastoral misionar „Sfântul Ioan Teologul”.

„Sărbătoarea Învierii Domnului este întotdeauna prilej de mare bucurie duhovnicească, fiind sărbătoarea care aduce cea mai multă emoție în sufletele noastre și o profundă nădejde mântuitoare, pentru că dacă Hristos a murit și a înviat, tot așa și noi vom muri, dar vom și învia. Prin învierea Sa, Mântuitorul nostru Iisus Hristos nu face altceva decât să ne deschidă larg porțile Împărăției Sale, a Luminii celei neînserate și a iubirii Sale milostive”, a evidențiat în cuvântul său părintele protoiereu, referindu-se la importanța Praznicului Învierii Domnului.

După slujba de la Catedrala „Nașterii Maicii Domnului”, preoții, autoritățile locale și credincioșii, având Icoana Învierii, au pornit în sunetul clopotelor, al imnului biruinței și al cântărilor pascale spre biserica „Sfântul Mare Mucenic Gheorghe”, reînnodându-se tradiționala procesiune „Calea Luminii”. Aici, pe scena amenajată în apropierea lăcașului de cult, s-a oficiat un Trisaghion pentru eroii, ctitorii și toți cei adormiți ai Municipiului Moinești.

În încheierea evenimentului, părintele protopop Costel Mareș a mulțumit tuturor credincioșilor pelerini pe Calea Luminii, dar și autorităților locale, prezente la procesiune, pentru sprijinul acordat de fiecare dată la solicitările făcute, și a transmis tuturor celor prezenți sărbători cu pace, cu liniște și cu lumină în suflete.

Pr. Cristian-Ioan Balaban