Procesiune cu icoana Maicii Domnului de la Trifeşti în Protopopiatul Bacău

Vineri, 1 mai 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului, icoana făcătoare de minuni a Maicii Domnului de la Trifeşti a fost adusă în câteva dintre parohiile Cercului pastoral-misionar nr. 4, „Sf. Voievod Ştefan cel Mare” – Protopopiatul Bacău, unde au fost înălţate rugăciuni pentru ploaie şi rugăciuni speciale pentru încetarea noii epidemii.

„Sfânta de la Trifeşti”, una dintre icoanele făcătoare de minuni ale Maicii Domnului din Arhiepiscopia Romanului şi Bacăului a fost adusă în Protopopiatul Bacău cu binecuvântare arhierească, la iniţiativa părintelui protoiereu Costică Busuioc şi a preotului Octav Sandu, coordonatorul Cercului pastoral-misionar nr. 4 „Sf. Voievod Ştefan cel Mare”.

Această icoană sfântă a Maicii Domnului de la Trifeşti, recunoscută în mod oficial de către Biserica Ortodoxă Română ca fiind făcătoare de minuni, în special ca aducătoare de ploaie la vreme de secetă, a fost purtată în procesiune în Parohia Negri, în Parohia Drăgeşti, în Parohia Dămieneşti şi în Parohia Pădureni.

Preoţii din parohiile în care s-a desfăşurat procesiunea au înălţat rugăciuni pentru ploaie şi rugăciuni speciale pentru încetarea noii epidemii, împreună cu cele pentru vreme de boli molipsitoare şi molime.

(Pr. Flavius Balaban)