Primarul Bacăului multumește IPS Părinte Ioachim și preoților băcăuani pentru donațiile consistente și implicare

Implicarea Bisericii, prin structurile sale, alături de autoritățile centrale și locale s-a materializat, într-o primă fază, în exemplul Inaltpreasfintitului Părinte Ioachim, urmat de preoții protopopiatlui Bacău, care au contribuit, prin efortul lor, în lupta cu noua pandemie. Aceasta a constat într-o donație consistentă făcută Spitalului de Pneumoftiziologie din Bacău, la care se adaugă un întreg ansamblu de servicii de asistența medicală și socială oferit pe cuprinsul întregii Arhiepiscopii a Romanului și Bacăului.

În acest context, domnul primar Cosmin Necula a mulțumit IPS Păărinte Arhiepiscop Ioachim, preoților și voluntarilor, cât și altor instituții care au sprijinit spitalele băcăuane, în numele cetățenilor pe care îi reprezintă, printr-un mesaj publicat pe pagina sa de facebook :

,,𝐃𝐨𝐧𝐚𝐭̦𝐢𝐢 𝐝𝐞 𝟗𝟎.𝟎𝟎𝟎 𝐥𝐞𝐢 pentru Spitalul de Pneumoftiziologie din partea Protopopiatului Bacău, Astrazeneca Pharma SRL și Raiffeisen Bank SA !.

Vreau să mulțumesc celor trei entități menționate pentru sprijinul substanțial acordat în această perioadă Spitalului de Pneumoftiziologie. Cu acești bani spitalul va achiziționa aparatură medicală, materiale sanitare și echipamente de protecție ce reprezintă un ajutor important atât în lupta actuală cu noul coronavirus cât și în activitatea curentă a instituției medicale.

𝟔𝟓.𝟎𝟎𝟎 𝐝𝐞 𝐥𝐞𝐢 au fost donați de către preoții din Protoieria Bacău, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, bani care au fost deja direcționati pentru achiziția de monitoare funcții vitale, infuzomate, pulsoximetre, termometre și injectomate.

Totodată, transmit mulțumirile mele voluntarilor din cadrul Protopopiatului Bacău și ASCOR Bacău pentru sprijinul constant pe care ni l-au oferit în ultimele săptămâni în activitatea de distribuire a ajutoarelor de urgență pentru persoanele vulnerabile”.

Modul de acțiune unitar al Bisericii corelat cu efortul celorlate instituții ale statului cu atribuții speciale în acest domeniu va continua pe toată perioada pandemiei cu noul coronavirus (COVID – 19) şi a instituirii stării de urgenţă naţională. (pr. Ciprian – Mihai Gunea)