Prima promoție de absolvenți de școală postliceală sanitară la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” Roman

01 August 2017

În data de 4 august 2017 iau sfârșit cursurile primei promoții de asistenți medicali generaliști, instruiți în cadrul școlii postliceale înființate la Liceul Teologic ”Episcop Melchisedec” din Roman.

 Învățământul postliceal sanitar a început, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim  al Romanului și Bacăului, cu anul școlar 2014-2015. Absolvenții din acest an vor susține, în perioada 16-18 august, examenul de certificare a competențelor pentru învățământul postliceal, pe care, promovându-l, se vor putea bucura de toate prerogativele oferite de această nobilă calificare. Acest moment a fost marcat printr-o solemnitate, tocmai în ziua pomenirii unui sfânt taumaturg, Sf. Pantelimon, la care au fost prezenți absolvenții și profesorii lor, în cadrul căreia, monahia Irina Chirițoiu, diriginta anului III, a oferit diplome tuturor elevilor. Au luat cuvântul mai mulți profesori, felicitându-și elevii și evocând totodată importanța componentei religioase în cadrul reușitei actului medical. S-au evidențiat prin discursuri deosebit de inspirate dl. doctor Emanuel Nazaretian, d-na doctor Elena Hanganu sau d-na doctor Oana Onu. Emoțiile elevilor au fost împărtășite asistenței prin intermediul a două cuvântări, pe parcursul cărora s-a salutat implicarea Bisericii în instruirea personalului medical. Părintele Arhimandrit Andrei Ioniță, Mare Ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale, dar și eminent profesor de discipline medicale, a împărtășit tuturor binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, deopotrivă cu felicitările de rigoare pentru cei ce au pășit pe acest drum de pionierat, al învățământului medical, găzduit de o instituție romașcană de învățământ teologic.
 
Școala postliceală organizează în perioada 16.08-31.08 2017 înscrieri pentru anul școlar 2017-2018, la care se vor completa 56 de locuri bugetate pentru specialitatea asistent medical generalist, fie prin înscriere, fie prin concurs pe data de 5 septembrie, dacă numărul candidaților îl depășește pe cel al locurilor disponibile.  
 
(Pr. Amărinii Ionuț)