Prezența și rugăciune arhierească în Centrul medico-social și rezidențial pentru persoane vârstnice de la Hârja

În data de 28 ianuarie 2024, rezidenții centrului medico-social pentru persoane vârstnice din Hârja au avut parte de o vizită specială din partea Preasfințitului Nichifor Botoșeneanul. Această întâlnire a marcat momentul deosebit al anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, încurajând practici de compasiune și grijă față de cei în vârstă.

În cadrul acestei vizite, Preasfințitul a rostit rugăciuni pentru cei aflați în suferință, aducând binecuvântare și lumină celor prezenți, subliniind importanța asistenței și îngrijirii față de bătrânii comunității.

În cuvântul Său de învățătură, Preasfințitul a evidențiat rolul crucial al sfinților tămăduitori în istoria spirituală, inspirând generozitate și altruism. O atmosferă de recunoștință a fost resimțită în întreaga comunitate, iar vârstnicii au simțit că sunt apreciați și susținuți în mod special în acest an dedicat lor.

Vizita a inclus și momente de interacțiune personală, în care Preasfințitul a ascultat poveștile și experiențele celor vârstnici, consolidând astfel legăturile dintre generații. Evenimentul a reprezentat o manifestare elocventă a valorilor umane și spirituale, contribuind la consolidarea comunității și promovarea respectului față de cei mai în vârstă.

Pr. Toma Petru