Prezența arhierească la Mănăstirea Măgura Ocnei

Duminică, 29 mai 2022, în Duminica a VI a după Paști, Înaltpreasfintitul Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, s-a aflat în mijlocul obștii Mănăstirii „Înălțarea Domnului” - Tg Ocna.

Începând cu ora 09.00, Înaltpreasfinția sa a săvârșit Dumnezeiasca Liturghie înconjurat de un sobor de preoți din care au făcut parte părintele Ioan Bârgăoanu, protopop al Protopopiatului Onești, părinți slujitori ai mănăstirii, precum și preoți din parohiile din orașul Tg Ocna.
În anul omagial al rugăciunii în viața Bisericii și a creștinului, prezența chiriarhului locului a avut că scop și întărirea legăturii între mănăstire și parohiile din proximitate, precum și impulsionarea duhovnicească spre meditație și dialog pe calea rugăciunii.
Cuvântul de învățătură a fost sintetizat sub forma unui poemul „As vrea sa văd, aș vrea să simt în și prin Dumnezeu”, scris de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, urmat de o meditație la Pericopa Evanghelică.
La final, atât protopopul Ioan Bârgăoanu, cât și maica stareță, monahia Filofteia Ciocan, au mulțumit Înaltpreasfinției Sale pentru rugăciune, binecuvântare și prezență.

(Pr. Silviu Neicu)