Prezență arhierească la hramul bisericii din Șerbănești

În Duminica Cincizecimii, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a fost prezent în mijlocul credincioșilor Parohiei „Pogorârea Sfântului Duh” din cartierul băcăuan Șerbănești, cu prilejul oficierii Sfintei Liturghii a hramului acestui sfânt lăcaș. 

Biserica „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul băcăuan Șerbănești a îmbrăcat haină de sărbătoare cu prilejul oficierii slujbei de hram de către Înaltăreasfințitul Părinte Ioachim. După săvârșirea Sfintei Liturghii de către soborul preoților, coordonat de părintele protopop Eugen-Ciprian Ciuche, Înaltpreasfinția Sa a săvârșit slujba Vecerniei speciale din această zi, moment în care au fost sfințite ramuri de tei, împărțite ulterior de preoți credincioșilor prezenți.

În cuvântul adresat credincioșilor, ierarhul a vorbit despre constituirea Bisericii văzute în momentul Cincizecimii prin Pogorârea Duhului Sfânt peste Sfinții Apostoli, eveniment relatat de Sfântul Apostol și Evanghelist Luca în cartea Faptele Apostolilor, a subliniat felul în care Cea de-a treia persoană a Preasfintei Treimi Se descoperă omului și cât de binefăcătoare este experierea acestei prezențe în viața credincioșilor, apoi a precizat faptul legătura duhovnicească a fiecărui creștin cu harul Duhului Sfânt reprezintă rusaliile sale personale. Totodată, Înaltpreasfinția Sa a remarcat activitatea desfășurată de preoții slujitori la acest Sfânt Chivot, situat în latura de Est a urbei băcăuane, sub coordonarea preotului paroh Adrian Ghinea, în plan cultural, social și edilitar și a remarcat etapa lucrărilor de zugrăvire a pereților interiori ai sfântului lăcaș.

La finalul slujbei, preotul Adrian Ghinea, parohul bisericii „Pogorârea Duhului Sfânt” din cartierul Șerbănești, a mulțumit Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, în numele său, al preoților slujitori și al tuturor credincioșilor, pentru împreună-rugăciune și binecuvântare.

Tuturor credincioșilor prezenți le-au fost oferite ramuri de tei și pachete cu hrană caldă.