Preoți din Roman în sprijinul unei familii defavorizate

13 Februarie 2015

Vineri, 13 februarie, o familie din cartierul Romașcan “Nicolae Bălcescu”, a primit vizita câtorva preoţi din Protopopiatul Roman. La îndemnul protopopului de Roman, Dragoş Alexandru Munteanu, preoţii şi-au unit eforturile pentru a aduce un zâmbet unei familii care se confruntă cu probleme materiale şi de sănătate.

“Preoţii din Protopopiatul Roman au o evidenţă clară cu familiile care se confruntă cu lipsuri financiare. În ajunul marilor sărbători, aceste familii primesc din partea consiliilor parohiale, produse alimentare. De această dată, în urma unei emisiuni difuzate de către o televiziune locală, ne-am autosesizat și am decis să facem un gest creştinesc, venind în sprijinul unei familii cu doi copii, care trăiește la limita subzistenţei. Am răspuns acestui strigăt disperat de ajutor, neputând rămâne indiferenţi la nevoile semenilor noştri.“, a declarat pr. protopop Dragoș Munteanu.

Preoţii au strâns bani şi au oferit familiei o maşină de spălat, un televizor, articole de îmbrăcăminte, dulciuri şi produse alimentare pentru masa de zi cu zi.

Familia Vasile și Gina Brânză stabilită de puțin timp în Roman, are două fetiţe mici, una de trei ani şi patru luni, iar cealaltă de patru ani şi şase luni. Mezina familiei suferă de sindrom Down. Întreaga familie trăieşte din salariul de asistent personal pe care îl primeşte mama. “Soţul nu are un loc de muncă. Lucrează cu ziua, iar în casă intră doar salariul meu. Cheltuielile noastre sunt mari. Pentru moment, nu putem face nimic, pentru că nu avem posibilităţi financiare. Fetiţa are nevoie de tratament, aşa că nu reuşim să trăim decât de pe o zi pe alta. Sprijinul oferit de preoţi este binevenit. Nu am îndrăznit să cerem ajutor, pentru că sunt oameni mult mai necăjiţi decât noi. Am încercat să ne descurcăm singuri”.

Preoţii implicaţi în această acţiune au fost: Dragoş Alexandru Munteanu (protopop de Roman), Alexandru Daniel Zamfir (consilier administrativ la Centrul Eparhial Roman şi parohul Bisericii “Sfintii Apostoli” din Roman), Ioan Movileanu (preot slujitor la Biserica “Sfântul Ilie” din Roman), Cătălin Creţu (preot în parohia din localitatea Traian), Ionel Doru (parohul Bisericii “Pogorârea Sfântului Duh” din Roman), Vasile Ungureanu (parohul bisericii din Dulceşti) şi Ioan Antoci (preot în cadrul Spitalului Municipal de Urgenţă din Roman).