Preoți, bolnavi și cadre medicale, în comuniune la Sascut

Ajunsă la cea de-a 24-a ediție, Ziua Mondială a Bolnavului, este dedicată persoanelor care suferă de diverse afecțiuni fizice, psihice sau morale, dar și lucrătorilor sanitari, credincioșilor, voluntarilor și familiilor celor suferinzi. Cu această ocazie, vineri, 10 februarie 2017, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, s-a desfășurat și în Protoieria Sascut o activitate din cadrul Programului Social Eparhial ”Bolnav am fost și M-ați cercetat”, pe care Sectorul Social-Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului îl implementează în această perioadă.

Astfel, începând cu ora 9.30 a fost săvârșită Taina Sfântului Maslu pentru cei 130 de bolnavi de la Spitalul Polimed din Podu Turcului, de către un sobor de 10 preoți din Protopopiatul Sascut. Precedată de sfințirea mică a apei, Taina Sfântului Maslu a oferit celor prezenți, preoți, cadre medicale sau pacienți, ocazia de a fi în comuniune de rugăciune și apropiere sufletească, uniți sub harul sfințitor și vindecător împărtășit prin intermediul Tainei.

Alături de mesajul transmis cu această ocazie de către Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, au fost rostite totodată cuvinte de întărire sufletească pentru cei aflați în suferință dar și precieri față de personalul medical care veghează la însănătoșirea bolnavilor.

La final, cei prezenți au primit din partea Protopopiatului Sascut fructe și daruri, constând în icoana Sfântului Nectarie și o carte despre viața și acatistul Sfântului, mulțumind pentru rugăciunile de sănătate săvârșite și totodată, apreciind sprijinul moral primit prin intermediul acestui proiect social.

Menționăm faptul că în Protopopiatul Sascut, preoții vor contribui la implementarea unor activități viitoare din cadrul acestui Program Social Eparhial adresat bolnavilor, luni, 13 februarie 2017, când un nou sobor de preoți va vizita bolnavii de la Centrul de Recuperare și Reabilitare Neuropsihiatrică Răcăciuni, pentru a săvârși Taina Sfântului Maslu și a aduce mângâiere sufletească acestor semeni aflați în suferință. (Pr. Ciuche Eugen Ciprian)