Premierea elevilor merituoși din Parohia Rățeni

Luni, 20 iulie 2020, în biserica „Sfântul Mare Mucenic Dimitrie” a Parohiei Rățeni, după sfânta liturghie au fost premiaţi elevii de clasa a VIII-a și clasa a XII-a din satul Rățeni care au obţinut rezultate deosebite la Evaluarea Naţională și Bacalaureat.

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul  Romanului și Bacăului, luni, 20 iulie 2020, a avut loc premierea elevilor de clasa a VIII-a și clasa a XII-a, ce provin din Parohia Rățeni și care au susținut Examenul de Capacitate și Examenul de Bacalaureat.

Evenimentul a debutat cu săvârșirea Sfintei Liturghii, în cinstea Sfântului Prooroc Ilie Tesviteanul, prin care I s-a adus mulțumire lui Dumnezeu pentru ajutorul și binefacerile revărsate asupra educatorilor, învățătorilor, profesorilor și părinților, care toți împreună au contribuit la formarea copiilor şi tinerilor.

Urmând chemării părintelui Arhiepiscop Ioachim în contextul Anului omagial al pastorației părinților și copiilor, anume că: „Trei valori fundamentale susțin coloana vertebrală a unui neam și-i asigură identitatea: familia, școala și Biserica. Nașterea într-o familie, formarea în cadrul școlii și împlinirea ca ființă umană, prin comuniunea de iubire cu Dumnezeu sunt etapele devenirii omului și ale desăvârșirii sale, ca cea mai luminată ființă a creației”, părintele Cristian-Ioan Balaban și credincioșii din parohie s-au decis ca din acest an să își arate prețuirea printr-o formă concretă față de elevii care termină ciclul gimnazial și liceal cu rezultate deosebite.

Astfel, la finalul Sfintei Liturghii au fost premiați elevii: Bucătaru Ioana Alexandra, Chiper Constantin Sebastian, Găbureanu Andrei, Găbureanu Vasilica Larisa, Miron Georgiana și Miron Raluca, elevi de pe cuprinsul Parohiei Rățeni ce au studiat la Școala Gimnazială Nr. 1 Balcani. Tot acum a fost premiat și liceanul Chiper Vasile Ștefan, care a obținut rezultate foarte bune la examenul de Bacalaureat, la Colegiul Național Pedagogic „Ștefan cel Mare” din Bacău.

Premiile înmânate celor 7 copii de către părintele paroh Cristian-Ioan Balaban au constat în bani (câte 100 de lei pentru fiecare) şi diplome de apreciere pentru perseverenţa și rezultatele obţinute.

„Felicităm elevii ce au obținut aceste rezultate deosebite și le urăm succes mai departe. Felicităm părinții care i-au născut și crescut. Felicităm și cadrele didactice, educatori, învățători și profesori, care prin munca lor și-au pus amprenta la formarea acestora.

Sunt copii frumoși, inimoși, apropiați de biserică, creștini practicanți ce au muncit din greu, au învățat, s-au rugat lui Dumnezeu și au reușit să obțină aceste rezultate excepționale la examenele de capacitate și bacalaureat. Sunt copii, care, prin ajutorul care îl oferă și în gospodăria familiilor lor, ne demonstrează că munca nu este o rușine pentru ei și că orice prin muncă susținută se poate realiza. Personal mă înclin în fața lor, îi felicit și îl rog pe Bunul și Milostivul Dumnezeu să le dea reușită mai departe în parcursul educațional ce îl vor urma.

Ne dorim ca această acțiune să devină o tradiție în parohia noastră pentru elevii ce susțin Evaluarea Națională și Examenul de Bacalaureat, și obțin rezultate deosebite, urmărind prin aceasta motivarea tuturor elevilor.” (Pr. Cristian-Ioan Balaban)