Premiant oneștean la Olimpiada Națională de creație literar-spirituală de la Iași

25 Iunie 2014

Doi dintre copiii ce beneficiază de activitățile desfășurate în cadrul Centrului de zi ”Sfântul Dionisie Exiguul”, al Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare” Hârja au participat la cea de-a doua ediție a Olimpiadei Naționale de creație literar-spirituală, organizată de Fundația ”Solidaritate și Speranță” a Arhiepiscopiei Iașilor.

Doi dintre copiii ce activează în cadrul Centrului de zi ”Sfântul Dionisie Exiguul” – Hârja au participat la cea de-a doua ediție a Olimpiadei Naționale de creație literar-spirituală pentru copii, organizată de Fundația ”Solidaritate și Speranță” a Arhiepiscopiei Iașilor. ”Participarea copiilor din zona noastră la acest concurs destinat membrilor centrelor de zi ce funcționează pe cuprinsul Patriarhiei Române a fost una reuşită, întrucât Leașcu Ciprian, unul dintre cei mai tineri participanți (clasa a II-a), a obținut locul I la acest concurs, îndrumat fiind de Silviu Butucaru, instructructorul-educator pentru activităţi de resocializare al Asociaţiei noastre”, a declarat pr. Ilarion Mâță, președintele Asociației ”Sfântul Voievod Ștefan cel Mare” - Hârja.

Concursul de la Iași a fost organizat cu binecuvântarea IPS Teofan, Arhiepiscopul Iaşilor şi Mitropolitul Moldovei şi Bucovinei. Aflat la cea de a doua ediție, concursul naţional de creaţie literar- duhovnicească are în vedere cunoştinţele copiilor referitoare la credinţa creştin-ortodoxă. Participanţii sunt copii proveniţi din medii sociale defavorizate, care se confruntă prematur cu sărăcia, nedreptatea, deznădejdea şi lipsa perspectivelor. Ei primesc sprijin specializat în construirea unui viitor mai sigur prin centrele de zi pentru copii, înfiinţate în cadrul Bisericii Ortodoxe Române şi acreditate conform normelor în vigoare. La ediția de anul acesta au participat 18 copii, din județele Iași, Buzău, Bacău, Neamț, Tulcea, Galați. Competiția îşi propune să pună în valoare şi să evidenţieze potenţialul intelectual, creativitatea şi aptitudinile copiilor asistaţi social prin centrele de zi din ţară aflate sub binecuvântarea Bisericii Ortodoxe Române.