Practica profesională la Complexul social – medical pentru persoane vârstnice de la Hârja

În perioada 20.04.2015 – 11.05.2015, în Centrul social-medical de îngrijire a persoanelor vârstnice din cadrul Parohiei “Sf. Gheorghe” Hârja,  își vor desfășura practica de specialitate  24 de persoane, viitoare absolvente ale cursului de îngrijire bătrâni, curs organizat de Centrul Caritas Iași, printr-un proiect cofinanțat din Fondul Social European, prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013.

În această perioadă cursanții își vor dovedi competențele în principal la aplicarea normelor de igienă, atât pentru persoana asistată, cât și pentru propria persoană, la mobilizarea și transportul persoanei asistate, la alimentație și administrarea alimentelor, precum și la supravegherea permanentă a stării de sănătate a vârstnicului. Cursanții își vor putea pune în practică cunoștințele  din sfera medicală, răbdarea, calmul și abilitatea de combinare a programului zilnic de îngrijire, obligatoriu, cu alte activităti de relaxare pentru a asigura starea de confort a bătrânului asistat.

”Cu binecuvântarea Înalpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscop al Romanului și Bacăului, și alte instituții de pregătire profesională, precum Universitatea București – Facultatea de Sociologie și Asistență Socială, Crucea Roșie, Școala Postliceală Sanitară „Carol Davila” și Asociația Anatecor, au ales ca partenere pentru domeniul de practică și examinare, centrele rezidențiale de la Hârja, ale Parohie ”Sf. Gheorghe” și ale Asociației ”Sf. Voievod Ștefan cel Mare”, pentru profesia de asistent medical, asistent social, infirmier, soră medicală, îngrijitor bătrân, Kinetoterapeut și reflexoterapeut”, a subliniat Pr. Ilarion Mâță, Director al Complexului social – medical pentru persoane vârstnice de la Hârja.