Pr. Arhim. Arsenie Voaideș - „Lumănarea de ceară curată care a ars mult și repede”

25 Ianuarie 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în ziua de 24 ianuarie 2021, Părintele Arhimandrit  Pimen Costea, Vicar Eparhial, împreună cu părintele protosinghel Benedict, starețul Mănăstirii „Schimbarea la Față” din Berzunți și părintele protopop Ioan Bârgăoanu, înconjurați de un sobor de preoți, au săvârșit Dumnezeiasca Liturghie și slujba parastasului în cinstea părintelui arhimandrit Arsenie Voaideș, care ar fi împlinit vârsta de 70 de ani.

Unitatea în rugăciune marcată și de prezența enoriașilor care l-au cunoscut și îndrăgit pe părintele Arsenie, a constituit expresia dragostei și recunoștinței pe care preoții și credincioșii i-o poartă părintelui Arhim. Arsenie, despre care Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a mărturisit că a fost asemenea „unei lumânări de ceară curată care a ars mult și repede”, atât pentru Dumnezeu, cât și pentru oameni.

Prin activitatea sa pastoral-misionară și social–filantropică, părintele stareț Arsenie a reclădit Mănăstirile Berzunți și Pogleț, transformându-le în stâlpi de lumină ai Ortodoxiei, dinamizând totodată viața duhovnicească din aceste zone.

Credința sa, transpusă în fapte, conferea credincioșilor o vibrație care pătrundea în adâncul sufletului, determinându-i pe aceștia să-și schimbe cu adevărat viața și să devină oameni bineplăcuți lui Dumnezeu.

Această calitate l-a transformat pe Arhimandritul Arsenie Voaideș într-un slujitor al lui Dumnezeu și un părinte duhovnicesc al oamenilor, care a împlinit porunca iubirii aproapelui. (pr. Daniel Marari)