“Postul, aflarea lui Hristos cel Înviat”

10 Aprilie 2019

Marți, 9 aprilie 2019, la Casa de Cultură a Sindicatelor din Onești, Protoieria Onești, în colaborare cu Departamentul Pro Vita și Asociația “Sfântul Voievod Ștefan cel Mare - Hârja” a organizat o conferință cu tema “Postul, aflarea lui Hristos cel Înviat” susținută de părintele Constantin Necula, profesor la Facultății de Teologie Ortodoxă “Sfântul Andrei Șaguna” din Sibiu. Întâlnirea a fost moderată de părintele Ilarion Mâță, inspector în cadrul Sectorului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

Evenimentul, desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a avut și un caracter filantropic, toți cei prezenți având posibilitatea de a dona pentru cauza Teodorei Stamate, o tânără de 14 ani din Moinești, diagnosticată cu Osteo Sarcom, tumoră malignă agresiva de gradul III, care în momentul de față urmează un tratament foarte costisitor.
Întâlnirea din această seară a fost așteptată de comunitatea oneșteană care l-a primit cu multă căldură sufletească pe părintele Necula. În stilul ce îl caracterizează, părintele a reușit să aducă zâmbete în sufletele celor peste 800 de oameni prezenți la conferință și să le ofere prin cuvântul ziditor o pregustare a bucuriei Învierii lui Hristos.
Invitatul a primit o distincție din partea primarului Municipiului Onești, daruri de suflet din partea gazdelor evenimentului și s-a bucurat de aprecierea tuturor celor prezenți.
Protoieria Onești este recunoscătoare pentru faptul că în urma colectei de la această conferință s-au strâns pentru Teodora 5070 lei ce se vor cumula cu cei 2100 lei adunați la Târgu Ocna. Menționăm că tot la inițiativa Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim s-a aprobat acordarea unui sprijin financiar de 50.000 lei pentru Teodora, din partea Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului. Persoanele care doresc să ofere tinerei în continuare un sprijin financiar au la dispoziţie conturile în lei şi în euro deschise la Banca Transilvania pe numele Stamate Florin:
- euro
RO43BTRLEURCRT00C3375201 şi
- lei
RO83BTRL00401201C33752XX

Pr. Alexandru Pânzaru