”Portret de voluntar” la parohia Berești-Bistrița II

13 August 2013

Vineri, 9 august 2013, la Parohia Berești-Bistrița II, din Protopopiatul Buhuși, reprezentanţii Centrului de Resurse CEDRU Bacau au susținut workshopul „Portret de voluntar” pentru un numar de 12 voluntari ce susțin activitățile parohiei. Workshopul a fost organizat sub egida Proiectului FORTE - Formare Trainică pentru Parteneriat Social, proiect implementat de Federatia ”Filantropia” în parteneriat cu Patriarhia Română, Instituto de Formation Integral din Spania şi Global Commercium Development şi cofinanţat din Fondul Social European.
 

Obiectivele acestui workshop au fost familiarizarea participanţilor cu specificul voluntariatului, cunoasterea domeniilor de activitate ale voluntariatului si experimentarea abilitatilor personale necesare (lucrul în echipa, comunicarea asertiva, gestionarea conflictelor).

Scopul proiectului FORTE- Formare Trainica pentru Parteneriat Social este dezvoltarea capacității organizaționale a structurilor active în domeniul parteneriatului social din cadrul Administrației Patriarhale și a 9 eparhii din cuprinsul Bisericii Ortodoxe Române, pentru a deveni parteneri mai puternici pentru incluziunea socială la nivel național.