Pomenirea arhiepiscopului Eftimie Luca la Roman

Luni, 20 ianuarie 2020, în ziua de prăznuire a Sfântului Eftimie cel Mare, la Catedrala arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman, a fost oficiată Sfânta Liturghie de către un sobor de preoți sub protia părintelui Arhim. Serafim Huzdup, Consilier eparhial și locțiitor coordonator Sector exarhat al Centrului eparhial. La eveniment au fost prezenți preoți consilieri și slujitori ai Catedralei, alături de elevi de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” care au asistat la Sfânta Liturghie în timpul căreia a fost pomenit arhiepiscopul Eftimie Luca.

Credincioși și pelerini din cuprinsul Eparhiei Romanului și Bacăului au participat în data de 20 ianuarie a.c., la Dumnezeiasca Liturghie oficiată de un sobor de preoți și diaconi de la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman. Cu acest prilej a fost săvârșită și pomenirea vrednicului Ierarh Eftimie Luca, cel care a păstorit Eparhia Romanului și Bacăului între anii 1978 – 2015. Astfel, cler și popor au înălțat rugăciuni pentru odihna și iertarea păcatelor sufletului celui rămăs în conștiința acestei eparhii ca fiind ”Eftimie cel Bun”.

În cuvântul rostit cu acest prilej, părintele arhimandrit Serafim Huzdup, consilier eparhial, e evocat personalitatea ierarhului care a marcat timpul său prin activitatea derulată în anii de slujire.

De asemenea, arhimandritul Serafim a amintit și faptul că astăzi este ziua hramului schitului ”Sf. Cuv. Eftimie cel Mare” din Poieni, schit a cărui piatră de temelie a fost pusă de arhiepiscopul Eftimie Luca în anul 2000, fiind singurul așezământ monahal din Moldova cu acest patron spiritual. (pr. Daniel-Ionel Marari)