Petre Vlase, mentorul Ansamblului băcăuan "Busuiocul", a trecut la cele veșnice

Familiei Vlase, Mărgineni, Bacău

Îndurerată și distinsă familie iubitoare de Hristos,

Am aflat cu durere de ieșirea din timpul efemer și intrarea în prezentul continuu al lui Dumnezeu, al sufletului preaiubitului nostru prieten, Petre Vlase, ctitorul bisericii "Sf. Apostoli" și a Crucii, care se ridică somptuos în preajma acesteia, pe o colină, supranumită acum "Meteora Bacăului". (Acest ansamblu  bisericesc a devenit Mănăstirea "Acoperământul Maicii Domnului", metoc chiriarhal).
În parcursul său terestru acest OM a dat dovada de multă determinare și jertfă, știind  să promoveze valorile și tradițiile ținutului băcăuan și nu numai.
Acum, Dumnezeu l-a chemat la Sine, iar noi, cunoscându-i o parte din împlinirile și faptele lui bune, avem convingerea că sufletul lui nobil Dumnezeu îl va așeza în latura celor drepți, bucurându-se de "binele peren" pe care l-a tezaurizat în timpul trecător al vieții sale telurice.
Încredințez pe toti membrii familiei îndoliate de toată compasiunea și dragostea Noastră, rugând pe Dumnezeu să vă mângâie, așa cum știe El, și să vă păstreze pe toți întru iubirea Lui.

Vie să-i fie amintirea!
Veșnica lui pomenire.

***

Trupul neînsufleţit va fi depus astăzi, 7 octombrie, de la ora 15.00, la sediul Ansamblului „Busuiocul”, din str. Trotuş, mâine, 8 octombrie va fi dus la Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” Valea Budului.
Înmormântarea va avea loc duminică, ora 12.30, la Cimitirul aceleiaşi mănăstiri.