Pelerini la Catedrala arhiepiscopală

08 August 2015

Sâmbătă, 08 august, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim și în parteneriat cu Protopopiatul Roman, preoții slujitori de la Parohia Trifești au organizat un pelerinaj la mănăstirile din Eparhia Romanului și Bacăului, în contextul Anului omagial al misiunii parohiei și mănăstirii.

Astfel, sub deviza „Să ne cunoaștem spiritualitatea locală”, 160 de pelerini, însoțiți de părintele arhimandrit Andrei Ioniță, mare ecleziarh al catedralei, s-au închinat mai întâi la racla cu sfinte moaște adăpostită de catedrala arhiepiscopală, au fost familiarizați cu istoricul acestei ctitorii,  participând totodată la Sfânta Liturghie alături de preoții slujitori în parohia Trifești, Segneanu Laurențiu și Țuscanu Florin.  Apoi, grupul de pelerini a vizitat obiectivele cele mai importante ale complexului Centrului eparhial: Casa „Episcop Veniamin Costahi”, în care au putut admira obiecte de valoare patrimonială, fabrica de lumânări „Sfânta Fotini”, unde sunt fabricate lumânările de cult ce deservesc nevoile liturgice ale bisericilor din eparhie, atelierul de croitorie „Cămașa lui Hristos”, unde sunt confecționate veșminte preoțești, brutăria „Betleem”, precum și Fundația „Melchisedec Ștefănescu”.

„Între obiectivele monahale pe care ni le-am propus să le vizităm în itinerarul nostru spiritual, amintim mănăstirile Tisa Silvestri, Ciolpani și Runc. Acest pelerinaj de o zi este o bună ocazie de a ne cunoaște spiritualitatea eparhială și de a ne hrăni duhovnicește sufletele în perioada postului Adormirii Maicii Domnului”, a spus părintele Țuscanu Florin.