Parteneriat între protopopiatele Sascut şi Cahul

26 Septembrie 2013

O delegație a Protoieriei Sascut a participat în perioada 23-25 septembrie 2013, cu binecuvântarea Preasfinţitului Ioachim Băcăuanul, Episcop-vicar al Arhiepiscopiei Romanului şi Bacăului, la o conferință închinată Sfinților Împărați Constantin și Elena.

Întâlnirea s-a desfășurat în incinta Liceului Mihai Eminescu din Cahul-Republica Moldova. După cum ne-a relatat pr. Ioan Negoiţă, protopop al Protopopiatului Sascut, la eveniment au participat reprezentanţi ai Direcției de învățământ din Cahul, preoții Protopopiatului Cahul, care aparţin de Mitropolia Basarabiei, slujitori ai sfântului altar din Mitropolia Moldovei și profesori de religie.

"Conferința s-a desfășurat într-un cadru plăcut. S-a încheiat un protocol de colaborare între protopopiatele Cahul și Sascut. Acest protocol va consta în livrarea unui număr din Cronica Romanului a Eparhiei Romanului şi Bacăului pentru fiecare parohie din Protoeria Cahul, plus cinci exemplare din integrala Episcop Melchisedec care este în curs de tipărire. Scopul acestui parteneriat este de a ne apropia și de a susține parohiile din Basarabia, care se confruntă cu probleme materiale destul de pronunțate", a spus pr. protopop Ioan Negoiţă.