Parteneriat educativ între Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec”, Școala Primară și Grădinița „Hansel und Grethel”cu predare în limba germană din Iași

31 Mai 2019

Grădina de copii a Fundației „Episcop Melchisedec” Roman, care are în structura sa Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” și viitoarea Școală Primară „Mușatinii”, are în centrul atenției cea mai dragă ființă, copilul. Cu o zi înainte de Sărbătoarea Internațională a Copilului, copiii din Grădinița cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec” au primit în vizită copilașii de la  Grădinița „Hansel und Grethel”. Activitatea  a avut loc ca urmare a proiectului de parteneriat încheiat între cele două grădinițe  cu tema „Schimburi de bune practici privind beneficiile noilor educații”.

Deșfășurarea acestui parteneriat vine ca răspuns la nevoia cadrelor didactice din cele două unități de învățământ de a discuta și de a se consulta împreună asupra provocărilor în plan profesional, de a-și mediatiza stilul de muncă și de a elimina rutina din activitatea zilnică.

În prima parte a zilei, copiii grupei mari a grădiniței noastre, împreună cu copiii grupei mari de la Grădinița „Hansel und Grethel” din Iași au participat la o activitate pe ateliere cu tema: „Prietenii buni fac împreună lucruri minunate”. Având în vedere că mâine este o zi importantă pentru copii, ne-am gândit să lucreze împreună, iar din munca lor să-și dăruiască unii altora un mic dar, o amintire a activității lor. Copiii au fost invitați în Sala de Festivități a Grădiniței cu Program Prelungit „Episcop Melchisedec”, unde au fost sărbătoriți cu muzică, dans, tradiționalul „La mulți ani” și au gustat din două torturi generoase pregătite special pentru ei.

În a doua parte a activității, cadrele didactice din cele două instituții de învățământ s-au așezat la o masă rotundă, la care s-au discutat aspecte metodice ale activității, s-au tras concluziile zilei și au stabilit tematica următoarelor întâlniri ale parteneriatului.

Activitatea zilei s-a încheiat cu vizitarea Parcului „Melchisedec”, a Capelei unde se odihnește vrednicul de pomenire Episcop Melchisedec Ștefănescu și a Centrului eparhial. Cadrele didactice și copiii grădiniței din Iași au plecat impresionați de calitatea activităților educative, generozitatea gazdelor și de istoria locurilor vizitate.