Parohiile Protoieriei Sascut vin în spijinul refugiaților din Ucraina.

Marți, 01 martie, în prima zi a mărțișorului, un transport de alimente, pături, pilote, apă, dulciuri, conserve, fructe, lapte praf, scutece și haine de iarnă pentru copii, produse de igienă și altele, a luat drumul spre cei năpăstuiți de ororile războiului din Ucraina. 

Astfel, la indemnul ÎPS Părinte Ioachim și cu sprijinul parohiilor din Protoieria Sascut, coordonate de protoiereul Vasile Abageru, s-a desfășurat o primă etapă a colectei pentru refugiații din orașele Ucrainei, care au ajuns în țara noastră.  

Acest prim transport s-a desfășurat cu ajutorul parohiilor din comuna Podu Turcului, mai exact parohiile: Podu Turcului I, Podu Turcului 2 și Dănceni, iar toate cele necesare deplasării au fost asigurate de către oameni cu inimă mare din parohiile Păncești- Sascut și Podu Turcului I.

La sediul protopopiatului, continuă colectarea de alimente și alte produse de necesitate, precum și o colectă în bani, pe care parohiile, prin vrednici preoți, o desfășoară în aceste zile.

De asemenea în colaborare cu 2 institutii din localitatea Sascut,  s-a luat în calcul, asigurarea cazării, cu toate necesitățile, pentru 30 de persoane din Ucraina, care vor ajunge în localitatea noastră.

Pr. Adi-Cătălin Popa