Parohia "Sfinții Împărați Constantin și Elena" din Jevreni și-a serbat al doilea hram

20 Octombrie 2020

Cu binecuvântarea IPS Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în data de 20 octombrie, când Biserica sărbătorește descoperirea moaștelor Sf. Gherasim din Kefalonia, Parohia "Sf. Împărați Constantin și Elena" din Jevreni, Protopopiatul Onești, și-a serbat al doilea hram.  

 Sub protia părintelui protoiereu Ioan Bârgăoanu, Sf. Gherasim de Kefalonia a fost cinstit în Sfânta Liturghie, aducând în atenția credincioșilor parohiei profilul prin excelență al rugătorului desăvârșit, care și-a dedicat viața eminamente slujirii lui Dumnezeu și Bisericii Sale, chemând parohia care poartă hramul acestui Sfânt, să se întrupeze în paradigma rugăciunii Sfântului Gherasim de Kefalonia. 
         Liturghia de din această zi constituie o prelungire a stării de sărbătoare care a debutat  duminică, 18 octombrie a.c. prin slujba de resfințire a bisericii Parohiei Jevreni, context în care, prin grija și binecuvântarea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, a primit ca al doilea ocrotitor pe Sfântul Gherasim de Kefalonia. 
       O caracteristică fundamentală a slujbei de sfințire constă tocmai în asocierea unui Praznic Împărătesc sau a unui Sfânt cu lăcașul de cult ce primește haina de lumina a Duhului Sfânt, prin ungerea cu Sfântul și Marele Mir. Gestul liturgic descoperă în acest sens menirea pe care o va avea parohia, aceea de a călca pe urmele Sfântului ocrotitor, devenind o oglindire în societate a imaginii acestuia.