Parohia Hârja și-a cinstit ocrotitorul

Parohia ”Sfântul Gheorghe” din Hârja, Protopopiatul Onești, a primit haine de sărbătoare, cu ocazia cinstirii ocrotitorului.

 Preoți și credincioși de pe valea Oituzului au sosit la Hârja pentru a aduce prinos de recunoștință Sfântului Mare Mucenic Gheorghe și încă de la prima oră, prin participarea la Utrenie, Acatist și Sfânta Liturghie, cu toții au înălțat rugăciuni de mulțumire sfântului ocrotitor. A urmat o slujbă de „Te Deum” pentru binefacerile revărsate asupra slujitorilor și enoriașilor acesei parohii, apoi o slujbă de pomenire pentru ctitorii acestui sfânt lăcaș. 

Amintim faptul că Parohia „Sfântul Gheorghe” – Hârja este și furnizor acreditat de servicii sociale dedicate persoanelor vârstnice în sistem rezidențial, oferind servicii socio-medicale pentru 60 de bătrâni. Noul centru rezidențial deține spații moderne de cazare, aparatură medicală de urgență, cabinete de recuperare și fizioterapie, săli de ergoterapie,  bibliotecă, club de zi și alte spații necesare conform legislației în vigoare.

”Nu întâmplător ocrotitorul Așezământului Social-Filantropic este Sfântul Voievod Ștefan cel Mare, cel care a avut la rândul său ca ocrotitor și mijlocitor pe Sfântul Gheorghe în întreaga sa viață. În contextul anului omagial dedicat ”Misiunii în parohie și mănăstire azi”, spiritualitatea capătă valoare și prin filantropie, credința lucrătoare prin iubire și iubirea jertfelnică pusă în slujba semenilor aflați în dificultate”, a evidențiat Pr. Ilarion Mâță, parohul Parohiei ”Sf. Gheorghe” Hârja.