Parohia Gârleni la ceas de sărbătoare

10 Noiembrie 2020

Comunitatea Parohiei Gârleni și-a serbat sâmbătă, 7 noiembrie 2020, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim ocrotitorii spirituali, Sf. Arhangheli Mihail și Gavriil.

La invitația părintelui paroh Toma Constantin în mijlocul preoților și credincioșilor a fost prezent ca reprezentant al Înaltpreasfinției Sale, părintele Protopop Vasile Cozma, fiind săvârșită slujba Vecerniei unită cu Litia.

În cuvântul de învățătură părintele Protopop a transmis binecuvântarea și dragostea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim credincioșilor din Gârleni, apoi a vorbit despre crearea lumii nevăzute, după cum mărturisim în Simbolul Credinței, despre importanța îngerilor în viața oamenilor ca mesageri ai lui Dumnezeu, despre rolul Sf. Arhangheli în istoria mântuirii – bunele vestiri aduse oamenilor, Sf. Arhanghel Mihail reprezentând dreptatea lui Dumnezeu iar Sf. Arhanghel Gavriil reprezentând blândețea și bunătatea lui Dumnezeu.

Părintele Protopop a evidențiat activitatea administrativă și misionară a părintelui paroh, amintind despre finalizarea reabilitării casei de prăznuire. Totodată a apreciat implicarea Consiliului parohial și a comunității în toate activitățile parohiei numind-o „comunitate activă și vie”

Părintele paroh a mulțumit tuturor pentru participare, iar la final a fost săvârșită slujba de pomenire a ctitorilor bisericii parohiale.