Parohia Cotu Vameș I și-a serbat hramul

Miercuri, 1 iunie 2022, la biserica cu hramul „Înălțarea Domnului”, din localitatea Cotu Vameș, Protopopiatul Roman, a fost săvârșită slujba Vecerniei mari unită cu Litia de un sobor de preoți aflați sub protia Preacuviosului Părinte Arhimadrit Pimen Costea, vicar eparhial.

La finalul slujbei părintele vicar a transmis credincioșilor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, prezentând în continuare înțelesul duhovnicesc ce poate fi extras din acest moment mântuitor. „Fiul Omului S-a înălțat întru slavă, amintind de un episod al Vechiului Testament în care se pomenește de șarpele lui Moise. Precum Moise a înălțat șarpele în pustie, ca tot cel ce privește spre el să nu pătimească nimic de moarte din partea șerpilor veninoși, astfel, El S-a înălțat pe Sine pe crucea Golgotei, astfel încât tot cel care i se închină cu credință și cu dragoste să nu pătimească nimic din partea dușmanilor de moarte ai omului: trupul, lumea și diavolul”.

Părintele Paroh Sînică Palade a mulțumit ierarhului pentru părinteasca binecuvântare, părintelui vicar pentru cuvântul de învățătură, părintelui protopop Dan Alexandru Antoce și celorlalți preoți pentru împreună slujire, iar consiliului parohial și credincioșilor pentru frumoasa implicare în organizarea acestei sărbători a comunității.

Pr. Bogdan Palcău