Pachete cu rechizite pentru copii, la început de an școlar

05 Septembrie 2022

Duminică, 4 septembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim, Centrele de Catehizare pentru copii OSANA al Parohiei „Intrarea Domnului în Ierusalim” Bacău și „Sfântul Dimitrie” al Parohiei Siretu, au implementat proiectul eparhial „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți”. Derularea proiectului a fost posibilă prin implicarea celor doi coordonatori, părintele Ionuț Epure și părintele Răzvan-Dimitrie Radu, care ajutați de către voluntari și oamenii de bine au reușit să ofere unui număr de 100 de copii, beneficiari ai centrelor, pachete cu rechizite la început de an școlar.

Cele 100 de pachete cu rechizite au fost împărțite după oficiere Sfintei Liturghii la care unii dintre tineri s-au și împărtășit cu Sfintele Taine. De asemenea, în cadrul acestui moment a fost oficiată și o slujbă de Te Deum cu prilejul începutului de an școlar în care cu toții au mulțumit lui Dumnezeu pentru binefacerile primite și s-au rugat pentru luminarea minții în anul ce le stă înainte. 

Acțiunea preoților nu este la prima ediție, fiind o obișnuință în comunitățile păstorite ca biserica să se implice în viața tinerilor și în devenirea lor. Proiectul „Lăsați copiii să vină la Mine și nu-i opriți” are o derulare continuă în Protoieria Bacău și în mod special în cadrul celor două parohii care de peste un an de zile desfășoară săptămânal activități pentru credincioșii mai mici ai bisericii.