Oră de Religie desfășurată în capela sediului Protoieriei Onești

Marți, 10 octombrie, elevii clasei pregătitoare de la Școala Gimnazială „Învățător Neculai Pâslaru” din Cașin au participat la o altfel de oră de Religie, desfășurată în capela cu hramul „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” din clădirea Protoieriei Onești.

Micii școlari, însoțiți de doamna învățătoare Mihaela Burnichi și de părintele Florin Robert Blănaru, profesorul lor de Religie, au poposit dis-de-dimineață în lăcașul de cult, participând la Sfânta Liturghie, la care s-au împărtășit cu Sfintele Taine.

După încheierea slujbei s-a desfășurat ora de Religie propriu-zisă, în cadrul căreia părintele le-a vorbit elevilor despre spațiul liturgic, despre obiectele ce se regăsesc în interiorul acestuia, despre semnificația veșmintelor liturgice, precum și despre felul în care trebuie să stea credincioșii în biserică. Reușita unei astfel de ore a constat în faptul că cei mici au putut vedea cu proprii ochi obiectele liturgice, curiozitățile lor fiind satisfăcute pe deplin.

După ce au cântat imnuri liturgice, învățate la școală în cadrul orei de Religie și au rostit rugăciuni, micii musafiri au vizitat clădirea Protoieriei și s-au recreat în Parcul Municipal, situat în proximitatea Protopopiatului.

Activitatea desfășurată în Capela „Sfântul Apostol și Evanghelist Ioan Teologul” marchează debutul unei serii de activități propuse pentru anul școlar 2023-2024, în baza protocolului de colaborare dintre Școala Gimnazială „Învățător Neculai Pâslaru”, Cașin, parohiile din comuna Cașin și Protoieria Onești.

(Pr. F. R. B.)