A opta ediție a Școlii de vară ”Acasă la Sfântul Nicolae” a ajuns la final

În Parohia „Nașterea Maicii Domnului și Sfântul Ierarh Nicolae”, Moinești, s-a desfășurat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, proiectul educațional Școala de vară „Acasă la Sfântul Nicolae”, ediția a  VIII-a, de luni până vineri, între orele 9.00-13.00, în perioada 31 iulie - 11 august. 

 

Ediția de anul acesta a școlii de vară a avut ca temă Respectul față de vârstnici. Activitățile referitoare la educarea copiilor și tinerilor spre a nu marginaliza persoanele vârstnice, a nu le abandona și izola s-au concretizat în prezentarea unor momente artistice la trei centre rezidențiale de îngrijire a bătrânilor din zonă. Între alte activități derulate amintim:

- Stop violentei! (întâlnire cu reprezentanți ai Poliției Municipiului Moinești), 

- Valori românești străbune - Vizită la Muzeul Rareșilor gazari- Prăjești,

- Întâlnire cu actorul Alexandru Floroiu de la Breasla actorilor, 

- Vizionare film Centru Cultural Lira Moinești.

Vineri, 11 august 2023, la încheierea activităților Școlii de vară „Acasă la Sfântul Nicolae” au participat și reprezentanți ai UAT Moinești, împreună cu domnul primar Valentin Vieru.

Beneficiarii proiectului din acest an au fost 80 de copii, cu vârsta cuprinsă între 5-12 ani, 20 de elevi voluntari și 10 cadre didactice.