Omagiu poetului Mihai Eminescu și Zilei Culturii Naționale

17 Ianuarie 2022

Parohia Vad-Iucșa a organizat în după-amiaza zilei de 16 ianuarie 2022 un eveniment cultural Masă rotundă – “Pe urmele lui Eminescu”.

       Acest eveniment a avut loc în Așezământul filantropic “Părintele Calistrat” din Parohia Vad-Iucșa după săvârșirea Sfintei Liturghii în duminica a XXIX -a după Rusalii.

        Moderatorul activității, preotul paroh Cristinel Capraru a reiterat în comunicarea sa că Mihai Eminescu este cea mai frumoasă lacrimă a noastră, a subliniat că poezia lui Eminescu a influențat cultura noastră națională, a evidențiat personalitatea literară a marelui poet național. Doamna profesor Maricica Rusu a prezentat momentele importante din biografia poetului evocat.

        Elevii participanți au recitat din poeziile marelui poet, au audiat și interpretat cele mai frumoase melodii care au versuri eminesciene, demonstrând că sunt cunoscători și iubitori ai versului dar și a muzicii. În mod deosebit s-a remarcat eleva Diana Lupu care a interpretat a capela melodia Eminescu compusă de Doina și  Ion Aldea Teodorovici.

 ( Pr. C.C.)