„O rază de soare în suflet de copil”

31 August 2018

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitul Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, și anul acesta în Parohia „Sfânta Parascheva” din Cotumba s-au desfășurat activitățile Școlii de Vară sub genericul „O rază de soare în suflet de copil”. Aceste activități au ținut ocupată toată vacanța de vară. Mai precis, debutul a fost în ziua de 24 iunie, când, odată cu serbarea Iei Românești, fiind prezenți copiii împreună cu părinți și bunici, preoți și cadre didactice, a fost anunțată și primită cu multă bucurie Școala de vară 2018.

În fiecare zi de joi, între orele 08.00 – 12.00, în perioada cuprinsă între 24 iunie și 23 august, biserica, cu tot spațiul disponibil, a fost locul de rugăciune, de cateheză, de cultură, de lucru manual și de multă joacă pentru cei 40 de copii participanți la toate activitățile recreative. Fiecare  zi din școala de vară începea în locașul sfânt cu rugăciunile de dimineață citite la strană de una din cele trei grupe de copii. Urma citirea și explicarea unei meditații spirituale și vizionarea a unui film cu tematică moral – religioasă în noua încăpere a așezământului parohiei.

Cu ajutorul și frumoasa colaborare între voluntarii tineri și cadrele didactice, alături de preotul paroh Vasile Avasilcăi, se continua cu lucrări manuale, imagini de colorat, ghicitori, creativitate literară și artistică, cunoașterea unui instrument muzical.

Jocurile de la exterior, pe echipe, cu diferite teme de competiție și sportivitate, au făcut să răsune curtea bisericii de glasurile vesele ale copiilor. La competițiile de fotbal și mersul pe bicicletă a fost folosit stadionul comunei Agăș. Printre toate acestea, în colaborare cu Parohia Agăș, copiii au lucrat în lut diferite obiecte potrivite imaginației fircăruia sub frumoasa îndrumare a doamnei profesor, artist în ceramică, Lăcrămioara Boz de la Iași.

Această neuitată școală de vară s-a încheiat în data de 23 august în cadrul unei frumoase rugăciuni de mulțumire înălțate lui Dumnezeu în care s-a concentrat recunoștința adusă de cei care s-au ostenit în bunul mers a acestor activități. Nădăjduim că toate acestea vor ajuta generația tânără și vor aprinde în sufletele tinerilor credința, nădejdea și dragostea către Bunul Dumnezeu.