O nouă promoție a Liceului Teologic “Episcop Melchisedec” la Roman

23 Mai 2017

Astăzi, 23 mai a.c. Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” din Roman şi-a deschis porţile pentru a lăsa să iasă în lume o nouă generaţie de tineri absolvenți. Evenimentul a debutat cu oficierea Sfintei Liturghii după care a fost săvârșită o slujbă de Te-Deum în prezența IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

Evenimentul de absolvire a fost celebrat pe două planuri, mai întâi cel spiritual, la Catedrala Arhiepiscopală „Sfânta Parascheva” din Roman unde tinerii absolvenţi au dat răspunsurile la Sfânta Liturghie şi la slujba de Te-Deum, după care elevul Doliş Ioan de la clasa a XII-a A a adresat un cuvânt de mulţumire, în numele tuturor absolvenților, Înaltpreasfinţitului Părinte Ioachim, preacucernicului părinte Director şi preacucernicului părinte diriginte Bârliba Ioan.

         După acest moment, Înaltpreasfinţitul Ioachim, a făcut concluzia zilei şi bilanţul celor patru ani felicitându-i pe tineri pentru rezultatele obţinute la Olimpiade şi Concursuri Şcolare, urându-le succes la examenul maturităţii şi îndemnându-i să preţuiască amintirile şi învăţăturile deprinse pe parcursul celor 4 ani de studiu.

         A urmat apoi cea de-a doua parte a evenimentului ce a avut loc în sala de festivităţi a Liceului Teologic „Episcop Melchisedec”, unde după citirea catalogului şi trecerea în revistă a rezultatelor obţinute, de către diriginţii claselor a XII-a A şi B, respectiv Pr. Bârliba Ioan şi prof. Bogdan Irimia, au luat cuvântul elevi ai ambelor clase şi profesori, pentru a mulţumi şi a rememora amintiri şi realizări din decursul celor 4 ani. Evenimentul s-a încheiat cu predarea simbolică a cheii succesului, de către şeful de promoţie al clasei a XII-a A, Doliş Ioan, către elevul Călcăianu Octavian de la clasa a XI-a A.

(Pr. Ionuț Amarinei)