Moaștele Sfinților Mucenici de la Niculițel au poposit la Butnărești

07 Decembrie 2021

Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, în seara zilei de 5 decembrie, moaștele Sfinților Mucenici de la Niculițel Zotic, Atal, Camasie și Filip au poposit în mijlocul credincioșii Parohiei „Sfântul Nicolae”, din localitatea Butnărești, Protopopiatul Roman, cu ocazia hramului acestei comunități.

Evenimentul a debutat cu întâmpinarea cinstitelor moaște de către soborul de preoți aflați sub protia părintelui protopop Dan Alexandru Antoce, însoțiți fiind de către credincioși și tineri îmbrăcați în straie populare. Soborul dimpreună cu enoriașii parohiei au condus sfintele moaște în biserică, acolo unde s-a săvârșit slujba Acatistului, urmată de rânduiala Vecerniei unită cu Litia.

La finalul slujbei, părintele protopop a rostit un cuvânt de învățătură, transmițând celor prezenți binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim.

Părintele paroh Radu Bogdan Mihai a mulțumit ierarhului pentru binecuvântările transmise, părintelui protopop pentru prezență și pentru cuvântul de învățătură, iar consiliului parohial și credincioșilor pentru implicare.

Evenimentul a continuat a doua zi prin săvârșirea Sfintei și Dumnezeieștii Liturghii la care au participat credincioși din parohie, dar și pelerini din comunitățile parohiale învecinate.