„Masa Bucuriei” și „Prânzul Ștefanian” binecuvântate de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim

06 Februarie 2021

Ziua de sâmbătă, 06 februarie 2021, a primit o solemnitate aparte în Protopopiatul Onești, prin prezența Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacălui, care a binecuvântat „Masa Bucuriei” și „Prânzul Ștefanian”.

Cele două proiecte reprezintă forma vizibilă a slujirii fratelui, pe care Protopopiatului Onești, prin implicarea activă și afectivă a Pr. Protopop Ioan Bârgăoanu, vine prin programul „Prânzul Ștefanian” în sprijinul persoanelor cu posibilități financiare reduse, care primesc un prânz cald de luni până sâmbătă, în intervalul orar 13.00 – 15.00. Totodată, în fiecare sâmbătă, prin programul „Masa Bucuriei” sunt sprijiniți copiii și tinerii din centrele rezidențiale din Onești și Târgu Ocna, persoanele fără adăpost din zona Oneștiului, la care se adaugă oferirea de alimente neperisabile rețelei de apartamente „Casa mea” și tuturor categoriilor de persoane defavorizate, de pe raza Protopopiatului Onești.

Evenimentul a debutat cu slujba de pomenire a „Bunicilor” Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, cei 76 de Ierarhi adormiți întru Domnul și a copiilor instituționalizați în fostul Orfelinat al Municipiului Onești, în prezent sediul Protopopiatului Onești.

La final, Înaltpreasfinția Sa a binecuvântat și personalul care se îngrijește de prepararea hranei oferite prin cele două programe, amintindu-le că slujirea fratelui constituie împlinirea poruncii iubirii.