Marșul pentru Viață în Protopopiatul Moinești

23 Martie 2019

Sâmbătă, 23 martie, în orașul Comănești a avut loc „Marșul pentru viață” organizat de Protopopiatul Moinești, pe traseul Biserica „Sfântul Spiridon” - Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Biserica „Sfântul Ștefan” din Comănești.

Sâmbătă, 23 martie, în orașul Comănești a avut loc „Marșul pentru viață” organizat de Protopopiatul Moinești, pe traseul Biserica „Sfântul Spiridon” - Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” - Biserica „Sfântul Ștefan” din Comănești.

Acțiunea a fost precedată de slujba Vecerniei săvârșită de preoții din Cercul pastoral „Valea Muntelui”, sub protia părintelui protopop Costel Mareș.

La acest eveniment a participiat, ca și delegat din partea Înaltpreasfințitului Arhiepiscop Ioachim, părintele consilier eparhial al sectorului social-filantropic şi misionar al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului, părintele Eugen Ciprian Ciuche, care a și adresat un cuvânt tuturor celor prezenți.

„Și noi Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, prin Sectorul social-filantropic, respectiv Departamentul Pro Vita din fiecare din cele 6 Protopopiate, participăm la aceste acțiuni, care au menirea de a trage un semnal de alarmă și de a fi un strigăt comun, o voce comună a tuturor celor care vrem să vorbim lumii despre dreptul la viață.” părintele consilier Eugen Ciprian Ciuche

Părintele consilier eparhial a adus în discuție inițiativa de a găsi o locație care să devină un centru care să vină în ajutorarea adolescentelor și tinerelor mămici care vor să nască și nu sunt acceptate de comunitate, un centru în care să primească consultanță psihologică și spirituală, precum și resursele financiare și materiale pentru a da naștere copiilor și pentru a-i crește, până când se vor putea reintegra în sociatate.

Domnul Viorel Miron, primarul orașului Comănești, prezent la acest eveniment, a dat asigurări că această idee a centrului se va și concretiza.

Părintele protoiereu Costel Mareș, în cuvântul său a subliniat faptul că: „Biserica nu poate să rămână insensibilă la situaţia actuală, din punct de vedere demografic, a ţării noastre, ce se află într-un declin nemaiîntâlnit.”

Apoi s-a pornit în „Marşul pentru Viaţă - Unic din prima secundă”, pe traseul de la Biserica „Sfântul Spiridon” prin centrul oraşului - Catedrala „Sfinții Împărați Constantin și Elena” – până la Biserica „Sfântul Ștefan” Comănești. Aici, am cerut ajutorul Maicii Domnului prin săvârşirea Acatistului Buneivestiri.

(Pr. Cristian Balaban)