Marea Unire evocată la Liceul Teologic ''Episcop Melchisedec'' Roman

28 Noiembrie 2019

Miercuri, 27 noiembrie, elevii de la Liceul Teologic „Episcop Melchisedec” au participat la o activitate dedicată Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Manifestarea a fost organizată cu binecuvântarea IPS Ioachim, coordonată fiind de profesorii de istorie și de muzică ai elevilor seminariști. În cadrul acesteia au fost evocate momente premergătoare împlinirii marelui deziderat de veacuri al poporului român.

Cel mai intens moment al programului l-a constituit o scenetă ce a adus aminte de arestarea a 200 de preoți ortodocși și greco-catolici ce țineau vie conștiința națională în Ardealul ocupat. Programul a cuprins și piese patriotice, în jur de 70 de elevi aducându-și aportul la acest exercițiu de cinstire a înaintașilor, coordonati de pr. prof. Vasile Bogdan Ciobanu și de diac. prof. Alexandru Ioan Tecucianu.

După ce programul din sala de festivități a liceului a luat sfârșit, elevii au luat parte la un eveniment de aceeași factură organizat la Biblioteca Municipală Radu Melidon.

Educația patriotică reprezintă o componentă esențială a învățământului teologic, din moment ce Biserica Ortodoxă este o adevărată mamă a poporului român.

(Pr. I. Amarinii)