„Mâini lucrătoare” la Parohia „Buna Vestire" din Tg. Ocna

27 Martie 2017

În data de  25 martie 2017, la Biserica „Buna Vestire” Răducanu din Tg. Ocna, în baza Proiectului de parteneriat Cale și Adevăr în Viață încheiat între Școala Gimnazială Nr.1 Tg. Ocna și Parohia Buna Vestire”, s-a desfășurat Concursul de creație „Hand made", cu tema Primăvara și Perioada Pascală sub coordonarea profesoarei de Religie Ortodoxă Chiticaru Oana.

După săvârșirea Sfintei Liturghii și a slujbei parastasului pentru ctitorii Bisericii „Buna Vestire” de către preoți, 52 de elevi de la Școala Gimnazială Nr.1 Tg. Ocna au participat cu lucrări confecționate manual din diferite materiale: hârtie, mărgele, lemn, lână, ouă, culori tempera, sticlă, flori etc. la concursul de creație Primăvara și Perioada Pascală.

 Motivația acestui concurs a fost formarea deprinderilor de lucru în rândul elevilor având ca model pe Maica Domnului cea care a fost ascultătoare și a avut mâini rugătoare și lucrătoare pentru Domnul. Copiii claselor I-VIII au fost îndemnați ca în ziua în care Fecioara Maria a făcut ascultare de Îngerul Gavriil și ei să se asemene Preacuratei lucrând cu rugăciunea mâinilor.

        Sub îndrumarea părintelui paroh Vasile Ioan Panțîru, Parohia „Buna Vestire”, ca în fiecare an, a pregătit daruri pentru toți participanții la concurs (dulciuri și suc), iar câștigătorii au fost recompensați cu premii substanțiale în bani.

 Premiul I a fost acordat elevilor: Dima Irina- clasa I și Bărănescu Sergiu- clasa a IV-a; Premiul al II-lea: Nastasiu Sara Izabela-clasa a II-a și Hughineață Cătălina Maria-clasa a III-a; Premiul al III-lea: Ardeleanu Samuel-clasa a IV-a și Fînaru Andrei- clasa a VI-a. Lucrările tuturor elevilor au fost apreciate de oficialitățile locale, de profesori și de creștini urmând a fi expuse în spațiul amenajat din școală.

       Urmând modelul lui Hristos, Care cu pace a ieșit în lume spre ajutorarea oamenilor, Parohia „Buna Vestire” a oferit participanților și invitaților la slujbă o masă caldă în Casa Praznicală, 400 de pachete cu mâncare au fost pregătite pentru cei nevoiași (50 pachete oferite beneficiarilor Centrului de îngrijire pentru persoanele cu dizabilități aflat pe teritoriul parohiei), iar pentru beneficiarii Centrului Social Filantropic al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului de la Hârja, a fost trimisă hrană special pregătită.

 (Chiticaru Oana, Prof. Religie Ortodoxă)