Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală de la Roman

În data de 21 mai 2020, în ziua de pomenire a Sfinților Împărați Constantin și Elena, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, la Roman, în curtea Centrului Eparhial a fost oficiată Sfânta Liturghie de către părintele Arhim. Pimen Costea, Vicar Eparhial, alături de pr. Arhim. Serafim Huzdup, mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale și împreună cu un sobor de preoți și diaconi.  

Pericopa evanghelică a fost tâlcuită de pr. Arhim. Serafim Huzdup, mare ecleziarh al Catedralei Arhiepiscopale, care a vorbit despre urmarea exemplului Sfinților prăznuiți.

În cadrul slujbei, a fost rostită o ectenie pentru odihna sufletului Arhiepiscopului Pimen al Sucevei și Rădăuților, care a trecut la cele veșnice miercuri, 20 mai 2020, în jurul orei 0:50, la Institutul „Matei Balș” din București.

Răspunsurile la strană au fost date de corala „Diaconia” a Catedralei Arhiepiscopale.

Slujba a fost oficiată în prezența credincioșilor, pentru prima dată după ridicarea stării de urgență, cu respectarea îndrumărilor bisericești și a regulilor impuse de autorităţi, ca urmare a măsurilor de prevenție şi limitare a răspândirii coronavirusului. (pr. Daniel Ionel Marari)