Liturghie arhierească în parohia Gura Văii-Bârsănești

09 Iulie 2017

În Duminica a V-a după Rusalii, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a slujit Sfânta Liturghie în parohia Gura Văii-Bârsănești din Protopopiatul Onești. Majoritatea credincioşilor prezenţi, care s-au rugat împreună cu ierarhul lor au venit îmbrăcaţi în costume populare și purtând pe mâini  florile recunoștinței pe care le-au oferit Chiriarhului la sosirea Sa. Prezența Ierarhului a fost motivată de faptul că a fost resfințit lăcașul de cult, după ce au fost efectuate aici multiple lucrări de înfrumusețare.

În dimineața zilei de 9 iulie 2017 în parohia Gura Văii-Bârsănești a fost prezent Părintele Arhiepiscop Ioachim, care a fost întâmpinat de un sobor de preoți coordonat de părintele protopop Ioan Bârgăoanu. Aici a fost oficiată Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie la care a luat parte numeros popor din toată comuna, dar și din orașul Onești.

În cuvântul rostit imediat după resfințirea bisericii parohiale din această comunitate de credință,Părintel Arhiepiscop Ioachim a amintit despre acest loc pe care îl are în inimă, ca fiind locul începerii misiunii Sale în calitate de Arhiereu-Vicar:

Aici am început activitatea mea sacerdotală, în calitate de ierarh al Bisericii Ortodoxe Române săvârșind prima sfințire ca Arhiereu. Astăzi, aici, este o revenire sau o anamneză a ceea ce s-a făcut oarecând și mă bucur nespus că biserica aceasta a rămas tot atât de strălucitoare, fiind împodobită și îmbrăcată în haine luminate așa cum un suflet curat se îmbracă în haina botezului fiind umbrit de Duhul Sfânt.

Preotul paroh Gabriel Drug Grecu, pentru meritele deosebite alături de bunii săi enoriași, a primit la finalul Sfintei Liturghii distincția onorifică de Iconom Stavrofor. Parohul, în semn de prețuire și aleasă cinstire  a oferit Părintelui Arhiepiscop Ioachim o icoană pictată pe lemn cu chipul Maicii Domnului. La final, au fost împărțite pachete cu alimente pentru credincioșii prezenți la acest eveniment.

(pr. Daniel Marari)