Liturghie Arhierească la Catedrala arhiepiscoplă din Roman

În ziua de 6 iunie 2022, când Biserica Ortodoxă face pomenirea Sfântului Cuvios Ilarion cel Nou, a Sfântul Mucenic Ghelasie, a Sfintei Mucenițe Valeria și a Sfântului Cuvios Visarion, la Catedrala Arhiepiscopală ”Sf. Cuv. Parascheva” din Roman a avut loc Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie a Sfântului Ioan Gură de Aur ce a fost oficiată de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.  

Într-o atmosferă de profundă bucurie duhovnicească, la momentul potrivit din cadrul Sfintei Liturghii, Părintele Arhiepiscop  a săvârșit hirotonia tânărului Micu George Daniel, în treapta de diacon, pe seama Parohiei Bașta, din Protopopiatul Roman.
Pericopa evanghelică a fost citită de la Sfântul Evanghelist Ioan din capitolul 14, versetele de la 27 la 31; și din capitolul 15, versetele de la 1 la 7. În cuvântul adresat celor prezenți, Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim a subliniat valoarea misiunii preoțești în societate și importanța slujirii lui Dumnezeu de către fiecare credincios.
La Liturghia arhierească din această zi, răspunsurile la strană au fost date de corul Diaconia.