Liturghie arhierească la Catedrala Arhiepiscopală din Roman

Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim a săvârşit sâmbătă, 18 noiembrie 2017, Sfânta Liturghie la Catedrala Arhiepiscopală „Sf. Cuv. Parascheva” din Roman în cadrul căreia a hirotonit în treapta de diacon un tânăr teolog pentru Parohia Ferăstrău din Protopopiatul Onești.

  În prima sâmbătă din Postul Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos, la Roman, în străvechea catedrală mușatină închinată Sfintei Parascheva, ocrotitoarea Moldovei, Sfânta Liturghie a fost săvârșită de către Înaltpreafințitul Părinte Ioachim, alături de un sobor de preoți și diaconi.

În cadrul slujbei Părintele Arhiepiscop Ioachim a hirotonit în treapta de diacon pe tânărul teolog  Dănuț Ion pentru parohia cu hramul Nașterea Maicii Domnului din localitatea Ferăstrău, comuna Oituz din Protoieria Onești, acesta având și misiunea de a sprijini duhovnicește și de a realiza terapia spirituală pentru beneficiarii serviciilor oferite de Așezământul Social-Filantropic „Sfântul Ștefan cel Mare” de la Hârja. Răspunsurile liturgice au fost date de către membrii corului psaltic Diaconia.

La final, Înaltpreasfinți Sa a adresat un  cuvânt de învățăură celor prezenți subliniind importanța misiunii preoțești și necesitatea implicării jertfelnice a slujitorului altarului în comunitatea încredințată spre păstorire de către ierarh.

(pr. Daniel Marari)