Liturghie arhierească la Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău

Astăzi, 21 aprilie 2017, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost prezent în mijlocul credincioșilor băcăuani reuniți în rugăciune la Biserica „Sf. Gheorghe”.

La zi de mare sărbătoare, în Săptămâna luminată, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a fost așteptat și întâmpinat cu bucurie de credincioșii parohiei Sfântul Gheorghe. Slujba Sfintei Liturghii arhierești a fost săvârșită de un sobor de preoți și diaconi, sub protia chiriarhului, în prezența a numeroși creștini veniți să se închine icoanei făcătoare de minuni a Maicii Domnului adusă de la Mănăstirea Giurgeni cu ocazia hramului.

În cuvântul rostit cu această ocazie, IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a vorbit credincioșilor despre lucrarea Maicii Domnului în viața noastră: „Maica Domnului este ea însăși izvor al tămăduirilor născând nouă pe Hristos, cel ce ne izbăvește și ne tămăduiește de toată neputința. De aceea o cinstim astăzi, în Săptămâna Luminată, la sărbătoarea Izvorului Tămăduirii.”, a spus chiriarhul în cuvântul său.

Părintele paroh Constantin Gherasim a mulțumit IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim pentru prezența în mijlocul credincioșilor de la Biserica „Sf. Gheorghe”, explicând, în cuvântul său, celor prezenți importanța binecuvântării arhierești.

În cadrul slujbei IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a acordat distincția onorifică de iconom stavrofor părintelui Ciprian-Ioan Ignat, secretar eparhial și preot slujitor la Biserica „Sf. Gheorghe” din Bacău.

Slujba a fost înfrumusețată de glasurile cristaline ale copiilor din corul Lira al Școlii „Al. I. Cuza”, care, sub atenta îndrumare a doamnei inspector prof. Marinela Potârniche, au interpretat o serie de cântări specifice perioadei prepascale, încheind cu intonarea imnului „Hristos a înviat!”, care a însuflețit întreaga biserică. Ei au primit din partea IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim daruri, care i-au bucurat pe cei mici veniți la biserică în această zi din vacanță.

Corul Bisericii „Sf. Gheorghe”, care a dat răspunsurile la Sfânta Liturghie, a primit astăzi numele Anastasis, dat de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim, pentru a aminti pentru totdeauna de bucuria Învierii pe care o trăim plenar în aceste zile.

După încheierea Sfintei Liturghii, IPS Părinte Ioachim, însoțit de soborul de preoți și diaconi, au oficiat slujba de sfințire a apei, potrivit tradiției din Vinerea Luminată, care se face în toate bisericile ortodoxe în ziua prăznuirii Izvorului Tămaduirii.

Mâine, sâmbătă, 22 aprilie, sărbătoarea continuă cu slujba Sfintei Liturghii și, începând cu ora 16, Vecernia la Sărbătoarea Sfântului Gheorghe. (Mioara Ignat)