Lansarea proiectului catehetic „Caravana ASCOR- Pe urmele Prietenului tuturor!”

Joi, 23 martie, la sala Iustin Moisescu din cadrul ansamblului mitropolitan din Iași, a avut loc evenimentul de deschidere al proiectului catehetic „Caravana ASCOR-Pe urmele Prietenului tuturor!”.

Evenimentul a început cu o conferință susținută de pr. Lect. Dr. Roger Coresciuc, profesor al catedrei de Catehetică și Omiletică a Facultății de Teologie din Iași, care a explicat conceptul de libertate fundamentându-se pe textele Sfintei Scripturi și pe scrierile Sf. Grigorie Palama și a Sf. Siluan Atonitul. Mai mult decât atât, părintele profesor a oferit câteva sfaturi practice voluntarilor asupra modului de livrare a conținutului catehetic.

În a doua parte a evenimentului, s-a realizat o radiografie a proiectului de anul trecut, prezentându-se rezultatele și provocările, iar mai apoi a fost lansată ediția de anul acesta a Caravanei.  Tema ediției din 2023 este „Pot fi liber în afara Libertății?” și își propune să arate care este sensul ortodoxiei în viața tinerilor, pornind de la libertatea de a lua decizii până la motivația de a trăi în Biserică.

(Vlad Țuțurlan)