Lansarea Concursului Național Catehetic 2023 în protoieria Bacău

La Parohia „Sfinții Trei Ierarhi” din Bacău a avut loc luni, 13 februarie 2023, o întâlnire de lucru la care au fost invitați 40 de preoți din Protopopiatul Bacău. Scopul întâlnirii a fost prezentarea detaliată a Concursului Național Catehetic propus de către Patriarhia Română pentru anul 2023, intitulat „Tinerii și vârstnicii să laude numele Domnului”. Evenimentul a fost prezidat de către părintele protoiereu Eugen-Ciprian Ciuche, alături de domnul Vlad Țuțurlan, referent în cadrul Sectorului Cultural al Arhiepiscopiei Romanului și Bacăului.

La începutul ședinței, părintele protoiereu a făcut un rezumat al Concursului Catehetic din anului 2022. Astfel, peste 1590 de tineri din 47 de parohii au beneficiat de activitățile concursului, cunoscând învățătura Bisericii Ortodoxe despre rolul rugăciunii în viața creștinului, prin implicarea activă în viața parohiei. În continuarea întâlnirii, a fost prezentată tematica „Anului Omagial al pastorației persoanelor vârstnice”, și a „Anului Comemorativ al imnografilor și cântăreților bisericești”. Totodată, au fost prezentate 3 modele de ateliere catehetice realizate de George Negru, voluntar al protoieriei Bacău. Rolul atelierelor este acela de a sprijini preoții în crearea și desfășurarea activităților din cadrul concursului.

În cadrul întâlnirii, a fost prezentată parohia câștigătoare a Concursului Catehetic din anul 2022, reprezentată prin Pr.Ionuț Epure. Acesta a împărtășit preoților din experiența sa, oferindu-se un sprijin pentru cei care doresc să se înscrie în ediția de anul acesta.

Întâlnirea s-a încheiat prin îndemnul părintelui protoiereu care a subliniat importanța Concursului Național Catehetic în activitatea parohială, manifestându-și dorința, ca la finalul concursului, să se creeze o imagine de ansamblu a tuturor activităților prin  prezentarea fotografiilor și a filmulețelor în cadrul unui vernisaj sau organizarea unei întâlniri a tuturor tinerilor implicați.

Evenimentul a fost organizat cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, de către Protoieria Bacău și Biroul de catehizare și activități cu tineretul al Arhiepiscopiei.