La Alba Iulia, au avut loc lucrările Consiliului Național ASCOR

Cu binecuvântarea Preafericitului Părinte Daniel, Patriarhul Bisericii Ortodoxe Române, s-au desfășurat lucrările Consiliului Național ASCOR.

Anul acesta, întâlnirea a avut loc în perioada 6-7 noiembrie la Căminul bisericesc „Peregrinus” din municipiul Alba Iulia.  Reprezentanții ASCOR au ajuns în orașul Marii Uniri în cursul zilei de vineri, 5 noiembrie, prilej cu care, la orele după-amiezii, au vizitat două așezăminte monahale din județul Alba: Mănăstirea „Sfânta Cruce” (Râpa Robilor) din municipiul Aiud și Mănăstirea „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” de la Râmeț.

În dimineața zilei de 6 noiembrie, tinerii au participat la Sfânta și Dumnezeiasca Liturghie oficiată în biserica Mănăstirii "Hristos Pantocrator", apoi reprezentanții l-au întâlnit pe Înaltpreasfințitul Irineu. Ierarhul Alba Iuliei a rostit un cuvânt părintesc în deschiderea Consiliului Național, apoi domnul Mihai Paraschiv, inspector patriarhal pe activități de tineret și relația cu ONG-urile bisericești naționale de tineret, a transmis mesajul Preafericitului Daniel, subliniind importanța lucrării ASCOR la nivel național.

Pe ordinea de zi s-au regăsit următoarele teme de discuție: evaluarea proiectelor ASCOR 30 și a proiectelor în conformitate cu tematica anului omagial; strategia proiectelor ASCOR Național pentru anul 2022; participarea în Tabăra Internațională a Tinerilor Ortodocși – SYNDESMOS din Wroclaw, Polonia (21-27 iulie 2022) și stabilirea următorului Consiliu Național.

Evenimentul s-a încheiat cu participarea la Sfânta Liturghie în Catedrala Reîntregirii din Alba Iulia.

,,Cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, din partea ASCOR Bacău, a participat domnul Vlad Țuțurlan, președintele filialei. Acesta a propus ca, în contextul anului omagial al rugăciunii în viața Bisericii, să se organizeze la nivel de fiecare filială un atelier catehetic pentru tineri, având scopul de a arăta importanța rugăciunii în viața omului", a precizat părintele Daniel-Ionel Marari, inspector eparhial al Biroului de catehizare și activități cu tineretul din cadrul sectorului cultural al Administrației Eparhiale.