Jocurile copilăriei în școlile de vară ale parohiilor Protoieriei Sascut

În perioada 25-29 Iunie 2021, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Ioachim, au continuat activitățile de tip “școala de vară” din cadrul proiectului catehetic “Vacanță în tinda Bisericii” în Parohiile Țepoaia, Poiana, Fântânele și Vultureni din Protoieria Sascut.

Astfel, după ce în data de 25 Iunie proiectul a debutat cu activitățile socio-educative pe care fiecare preot le-a realizat împreună cu tinerii din parohie implicați, cele 4 echipe de fotbal ale parohiilor s-au întâlnit pe terenul de sport al localității Fântânele unde au desfășurat un mini campionat de fotbal.

În cele ce au urmat au fost prezentate o serie de cateheze care îi priveau în mod direct pe tinerii zilelor noastre, cele mai importante fiind “Importanța bunelor maniere în viața unui tânăr” și “Internetul și pericolele acestuia - aspecte pozitive și negative”. De asemenea, au fost interpretate pricesne închinate Maicii Domnului și Mântuitorului și s-au spus diverse ghicitori menite să aducă zâmbete pe chipurile copiilor.

Implicarea în această frumoasă activitate a venit și din partea Serviciului de Jandarmerie Podu Turcului care a dorit să fie alături de copii, coordonați fiind de Plt. Adj. Teletin Tudorel și Plt. Adj. Blănaru Ionel.

Aceștia au oferit  informații în ceea ce privește atacurile informatice dar și despre prevenție, mai ales cea în cazul furturilor și spargerilor.

Drept răsplată pentru atenția de care au dat dovadă în timpul furnizării acestor informații deosebit de importante mai ales pentru vârsta fragedă la care se află, tinerii au primit câte o “legitimație de jandarm pentru o zi”, au avut acces la mașina de intervenție a Jandarmeriei, le-a fost prezentat echipamentul necesar unei intervenții, fotografiindu-se împreună cu acestea.

Preoții parohi ai acestor comunități au prezentat un ghid de prevenție Covid-19 pe înțelesul tuturor, un ghid în legătură cu protejarea naturii și a mediului înconjurător și de asemenea au fost atenționați cu privire la riscul de a fi acostați de persoane necunoscute.

Ultima zi a activității a fost încă o dovadă a faptelor milei trupești deoarece părintele Apetrei Liviu, parohul Parohiei Țepoaia, a implementat cu această ocazie Proiectul “Fă parte chiar de ești departe”, prin care copiii ce au situații financiare precare au primit echipamente sportive (tricouri, pantaloni, încălțăminte sport) pentru a putea participa și ei la școala de vară.


Apostu Alexandru, asistent social al Protoieriei Sascut