IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim aniversează 70 de ani de viață

În ziua de 29 martie, Înaltpreasfințitul Părinte Arhiepiscop Ioachim va aniversa împlinirea a 70 de ani de viață. 

Întrucât anul acesta aniversarea cade în ziua de vineri din a doua săptămână a Postului Paștelui, Înaltpreasfinția Sa a decis ca aceasta să fie marcată cât mai sobru, fără manifestări festive, respectând exigențele perioadei și pacea duhovnicească ce decurge din slujbele specifice acesteia.

Evenimentele dedicate acestui moment au debutat miercuri, 27 martie, cu inaugurarea unei cantine sociale la Bacău, vor continua cu momentele liturgice specifice zilei de vineri, 29 martie, și cu oficierea unei slujbe de pomenire a părinților Înaltpreasfinției Sale, sâmbătă, 30 martie, la Stănița, urmând să se încheie duminică la Așezământul „Sf. Voievod Ștefan cel Mare” de la Hârja, în mijlocul vârstnicilor beneficiari ai serviciilor sociale oferite de Arhiepiscopia Romanului și Bacăului, unde, în contextul Anului omagial al pastorației și îngrijirii bolnavilor, va pune piatra de temelie la construcția extinderii Centrului social-medical pentru persoane vârstnice, o instituție cu servicii sociale medicalizate.
Vineri, 29 martie, alături de Înaltpreasfinția Sa, la acest moment aniversar se vor afla ierarhi din Sinodul Mitropolitan al Moldovei și Bucovinei. Programul zilei va include oficierea Sfintei Liturghii a Darurilor Înainte Sfințite, începând cu ora 15, la Catedrala arhiepiscopală din Roman, sub protia IPS Părinte Teofan, Mitropolitul Moldovei și Bucovinei.

Mesajele de felicitare cu ocazia aniversării zilei de naștere a Înaltpreasfințitului Părinte Arhiepiscop Ioachim pot fi transmise la Secretariatul eparhial pe adresa Str. Alexandru cel Bun, nr. 5, Roman, Neamț sau prin e-mail pe adresa arhiep.romanuluisibacaului@gmail.com, ori la numărul de fax 0233.744.683.