IPS Ioachim a sfințit biserica parohiei Scărișoara din protopopiatul Sascut

30 Iunie 2019

Cu binecuvântarea lui Dumnezeu, astăzi, 30 iunie 2019, în Duminica a II-a după Rusalii, a Sfinților români, IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului, a sfințit biserica Parohiei Scărișoara, comuna Corbasca din Protopopiatul Sascut. La acest moment haric, precum și la Liturghia arhierească, au participat părintele Vasile Abageru, Protopop al Protoieriei Sascut, alături de un sobor numeros de preoţi din împrejurimi, reprezentanţi ai autorităţilor locale şi mulţime de popor, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a învrednicit să zidească sfântul lăcaș.

Odată încheiate lucrările de zidire a Bisericii cu hramul „Sfinții Apostoli Petru și Pavel”, din Parohia Scărișoara, comuna Corbasca, Protopopiatul Sascut, județul Bacău, la invitația preotului paroh și a comunității de credință de aici IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim a venit pentru a binecuvânta munca lor neobosită în calitate de ctitori de locaș sfânt în duminica când în Biserica Ortodoxă sunt pomeniți Sfinții Români.

La ridicarea, înfrumusețarea și împodobirea bisericii a depus efortul întreaga comunitate, Consiliul local și Primăria Comunei Corbasca, precum și alți binefăcători ce au dorit să-și înscrie numele în rândul ctitorilor de lăcașuri sfinte.

În cuvântul de învățătură Părintele Arhiepiscop Ioachim a explicat importanța sfințirii unei biserici și rolul ei de maximă importanță pentru mântuirea sufletelor credincioșilor.

Să ne ajute Dumnezeu să păstrăm în amintire ziua de astăzi o filă de istorie, și cei care intră și se roagă în acest sfânt locaș să primească picături de har așa cum a primit aici întreg ansamblul acestei minunate biserici din zona aceasta, de pe malul stâng al Siretului. Biserica acesta împlinește o salbă de mărgăritare sfinte care s-au dedicat sfintelor slujbe și credincioșilor, care nu pot să facă abstracție de lăcașurile de închinare unde s-au botezat, s-au cununat și lângă care își dorm somnul de vechi înaintașii noștri. Mă rog ca Dumnezeu să lumineze pe fiecare ca și pe Moise când cobora de pe muntele Sinai, după patru zeci de zile de osteneală și asceză, când a primit tablele legii.

Pentru meritele deosebite preotul Silviu Ailenei a fot hirotesit iconom stavrofor.

La final, preotul paroh a mulțumit Părintelui Arhiepiscop Ioachim pentru dragostea și sfaturile pe care i le-a oferit la bunul mers al lucrărilor contrucției până la finalizarea cu succes a acesteia, iar toți ctitorii au primit din partea Ierarhului diplome de aleasă cinstire. (pr. Daniel-Ionel Marari)