IPS Ioachim a sfințit biserica din filia Tatomirești a parohiei Micșunești

Biserica cu hramurile „Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul” și „Sfinții Arhagheli Mihail și Gavriil”, din filia Tatomirești, Parohia Micșunești, comuna Făurei, Protopopiatul Roman  a fost sfințită  în dimineața zilei de 19 octombrie 2019 de către IPS Părinte Ioachim, Arhiepiscopul Romanului și Bacăului.

Odată cu finalizarea lucrărilor de construire, biserica filiei Tatomirești din parohia Micșunești din protopopiatul Roman a îmbrăcat haine de sărbătoare în ziua de 19 octombrie 2019, când bunii credincioși de aici, coordonați de preotul paroh Vasile Turcu, au primit în comunitatea lor de credință pe IPS Părinte Ioachim, Chiriarhul locului.

Aici, un sobor de preoți coordonat de părintele protopop Dragoș Munteanu, au oficiat alături de Înaltpreasfințitul Părinte Ioachim slujba de sfințire a lăcașului de cult de curând ridicat și au slujit Sfânta Liturghie. La slujbă au participat și oficialități locale, precum şi mulţime de popor, aducând prin aceasta laudă lui Dumnezeu, Care i-a ocrotit și învrednicit să împlinească această lucrare.

Biserica a fost ridicată din cărămidă, în plan treflat, cu turlă pe naos, și acoperită cu tablă. La interior s-a realizat pictura în tempera pe aproximativ 50% din suprafață, respectiv altarul, turla și absidele laterale. Lăcașul sfânt a fost împodobit cu obiecte și odoare sfinte. De asemenea, un ajutor financiar a fost oferit și din partea Consiliului Local, prin domnul Vasile Coroi, primarul Comunei Făurei.

La final, toți cei care au sprijinit lucrarea de zidire, pictare și înfrumusețare cu obiecte de cult au primit din partea Ierarhului distincții de ctitorie.

...

Satul Tatomireşti, potrivit tradiției locurilor, își trage denumirea de la un oarecare cioban înstărit Tatomir, venit din Maramureș împreună cu alte familii, pe la începutul secolului al XIV-lea, care au găsit aici loc prielnic de pășunat și și-au întemeiat gospodării. Piatra de temelie pentru zidirea acestui lăcaș de cult, închinat Sfântului Ioan Botezătorul, cu zi de cinstire la 24 iunie, a fost pusă în ziua de 23 august 2008. (pr. Daniel-Ionel Marari)