IPS Ioachim a săvârșit Sfântul Maslu pe Meteora Bacăului

În seara zilei de pomenire a Sfântului Ierarh Dosoftei, Mitropolitul Moldovei, credincioși mici și mari au urcat pe Meteora Bacăului pentru a se ruga alături de IPS Părinte Arhiepiscop Ioachim.

La Mănăstirea „Acoperământul Maicii Domnului” din Valea Budului, supranumită „Meteora Bacăului”, într-un cadru frumos de iarnă, preoţi de la Parohia Sf. Dumitru Narcisa, alături de preoți din alte parohii din protopopiatul Bacău, au fost prezenți la Taina Sfântului Maslu fiind însoțiți de bunii lor credincioși.

Soborul de maici condus de către maica stareţă stavrofora Magdalena Budeanu, de la Metocul Chiriarhal din Valea Budului, au avut bucuria duhovnicească de a fi în rugăciune şi comuniune cu preoţii şi credincioşii prezenți în sfântul locaș. Cu toții s-au rugat alături de IPS Părinte Ioachim în Taina Sfântului Maslu ca Bunul Dumnezeu să reverse asupra lor harul şi binecuvântarea Sa.

Astfel, în această perioadă de urcuş duhovnicesc a Postului Naşterii Domnului, au fost rostite de către Ierarh rugăciuni de alinare și vindecare a suferințelor trupești și sufletești pentru credincioșii prezenți la slujbă și pentru toți cei pomeniți.

Cuvântul de învățătură al Înaltpreasfinției Sale a reușit să miște inimile și sufletele celor care au ales ca vineri seara să petreacă duhovnicește pe Postului Crăciunului la metocul chiriarhal de la Valea Budului.

În încheierea rugăciunilor, Corul copiilor de la școala Miron Costin alături de Corala Preoților din Protopopiatul Bacău au reușit, prin glasurile lor armonioase, cântând colindele noastre milenare, să aducă fulgi de emoție sfântă care să picure mesajul Nașterii Mântuitorului peste inimile și mințile celor care i-au ascultat.

(Pr. Daniel-Ionel Marari)