IPS Ioachim a oficiat slujba de înmormântare a Părintelui Dumitru Toflea

05 Februarie 2020

Marți, 4 februarie 2020, Înaltpreasfinţitul Ioachim Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului și IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, împreună cu un sobor numeros de preoţi, au oficiat slujba de înmormântare a celui care a fost până la pensionare preot paroh al parohiei Blidari, comuna Căiuți, protopopiatul Onești, părintele Dumitru Toflea, trecut la viaţa veşnică zilele trecute. Cântările tânguitoare și rugăciunile pentru odihna sufletului părintelui Dumitru au completat atmosfera apăsătoare și plină de durere pentru un om atât de special.

Slujba de înmormântare a părintele Dumitru trecut în viaţa cea veşnică a fost oficiată de către Înaltpreasfinţitul Ioachim Arhiepiscopul Romanului şi Bacăului și de IPS Teodosie Arhiepiscopul Tomisului, alături de preotul protopop Ioan Bărgăoanu și mulțime de părinţi slujitori din toată eparhia, care au venit să-şi ia rămas bun de la cel ce a fost frate în slujire, prieten şi coleg.

Lângă sicriul cu trupul neînsuflețit al părintelui s-a rugat soția acestuia doamna preoteasă Sofia, copiii săi, dar și rudele și prietenii preotului mutat din această lume.  

La final, Înaltpreasfinţitul Ioachim a mângâiat prin cuvântul său familia îndoliată, transmițându-i gândul de compasiune și întărire.

În încheiere Arhiepiscopul Ioachim a dat citire unui poem încărcat de multă emoție, poem pe care Înaltpreasfinția sa l-a compus la acest ceas de durere, intitulat Paștele Părintelui Dumitru Toflea (https://epr.ro/pastele-parintelui-dumitru-toflea).

După ce Ierarhul și slujitorii sfintelor altare și-au luat rămas bun de la părintele Dumitru, sicriul cu trupul neînsuflețit a fost purtat de preoți în jurul bisericii, apoi cortegiul funerar s-a îndreptat către mormântul săpat în cimitirul parohial unde acesta își va avea somnul de veci până la obșteasca Înviere.

(pr. Daniel-Ionel Marari)